Σύνδρομο DE QUERVAIN! Τι είναι?

Το σύνδρομο De Quervain ή αλλιώς στενωτική τενοντοελυτρίτιδα,  είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο και φλεγμονή στην περιοχή του αντίχειρα. Συμβαίνει όταν οι δυο μικροί υποκειμενικοί κοινοί δεσμοί στον αντίχειρα  που ελέγχουν την κίνηση του αντίχειρα ερεθίζονται και φλεγμονώνται.

Οι πιθανές αιτίες είναι η υπέρχρηση  του αντίχειρα ή η επαναλαμβανόμενη κίνηση του δαχτύλου κατά το σφίξιμο ή το κράτημα  αντικειμένων. Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι ο πόνος στην  περιοχή του αντίχειρα και η δυσκολία στις κινήσεις του αντίχειρα. Η ακρίβεια της διάγνωσης γίνεται με μια απλή δοκιμή η οποία ονομάζεται , τεστ Flinklestein.

Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως τη χρήση αντιφλεγμονώδη φάρμακα, παγοθεραπεία, φυσιοθεραπεία και σε περιπτώσεις βαριάς φλεγμονής , ένεση κορτικοστεροειδών στον χώρων των συνδέσμων. Η χειρουργική επέμβαση σπανίως απαιτείται για τη θεραπεία του συνδρόμου, αλλά μπορεί  να είναι απαραίτητη σε σοβαρές περιπτώσεις.

Τι Φυσιοθεραπεία κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

ΤΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΈΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΣΕΙΣ?

Οι ασκήσεις φυσιοθεραπείας επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση και ανακούφιση των μυών και συνδέσμων στην περιοχή του αντίχειρα. Ο φυσιοθεραπευτής σας μπορεί να συνιστά διάφορες ασκήσεις (θεραπεία) ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επίπτωση στη λειτουργικότητα σας.

Ορισμένες ασκήσεις- θεραπέια που μπορούν να συμπεριληφθούν στη θεραπεία είναι: 

  • Ασκήσεις εύρους κίνησης
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης
  • Εκγύμναση για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του αντίχειρα.
  • Ξηρά βελόνα για μείωση πόνου
  • Υπέρηχος για μείωση της φλεγμονής
  • Λειτουργική μάλαξη στην περιοχή

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή σας και να ασκήστε με προσοχή, ακολουθώντας το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *