Πώς να μείνετε χωρίς πόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών

Δεν είναι ασυνήθιστο να μας επισκέπτονται είτε κατά τη διάρκεια είτε αμέσως μετά τις διακοπές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν άδεια και είναι πολύ απασχολημένοι με τα ψώνια, το καθάρισμα, το μαγείρεμα και την κοινωνική συναναστροφή. Κάποιοι από εμάς ταξιδεύουν σε μεγάλη απόσταση για να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους και άλλοι προετοιμάζουν τα σπίτια τους για τους επισκέπτες. Μπορεί να βρεθείτε όρθιοι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους στην κουζίνα και να εκτελείτε πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Εάν εργάζεστε και έχετε περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο συνειδητοποιημένοι στην κίνηση και πιο υγιείς κατά τη διάρκεια των διακοπών.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΤΆΣΕΙΣ: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο καιρό διατηρείτε μια συγκεκριμένη στάση. Η καθιστική στάση μπορεί να προκαλέσει σφίξιμο στο ισχίο και στο κάτω μέρος της πλάτης και μπορεί να σας προδιαθέσει σε τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης από τη συνεχή συμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Φροντίστε λοιπόν να αλλάζετε από την καθιστή στάση τουλάχιστον κάθε 45 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να σηκώνεστε και να κινείστε κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ή εργασιακού εορταστικού πάρτι, αλλά θα σας κρατήσει ευλύγιστους και ευέλικτους και θα αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς που σχετίζονται με το καθισιό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποβάλλεστε σε μεγαλύτερες περιόδους ορθοστασίας και αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στους γοφούς, τη μέση, τα πόδια και τα γόνατα. Είναι αρκετά σημαντικό να καταλάβετε ότι υπάρχουν και κακές στάσεις ορθοστασίας. Οι άνθρωποι αρέσκονται να παίρνουν την εύκολη οδό μη χρησιμοποιώντας τους μύες της στάσης τους. Είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο κουραστικό να καμπουριάζετε ενώ στέκεστε, επειδή τείνετε να χρησιμοποιείτε λιγότερη ενεργοποίηση των μυών, η οποία απαιτεί λιγότερη ενέργεια.

Το πρόβλημα είναι ότι τα πράγματα πρέπει να συγκρατηθούν ενάντια στη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, επομένως οι σύνδεσμοι και οι μύες καταλήγουν να τεντώνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι μύες που είναι πολύ τεντωμένοι θα έχουν μεγάλη ένταση και θα αποδυναμωθούν προκαλώντας μηχανική δυσλειτουργία και συμβάλλοντας σε πόνο και τραυματισμούς.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση: Το να βιαστείτε να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι ή να βάψετε και να ανακαινίσετε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγο πριν την άφιξη των επισκεπτών μπορεί να είναι μια συνταγή για τενοντίτιδα και τραυματισμό που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση. Μπορεί να είναι πολύ αργά, αλλά ο προγραμματισμός μερικών μηνών μπροστά θα σας γλιτώσει από μεγάλη θλίψη και θα ελαχιστοποιήσει τα επίπεδα άγχους σας. Αν έχετε μπροστά σας μια εργασία που ξέρετε ότι θα απαιτεί συνεχή κίνηση μιας συγκεκριμένης περιοχής του σώματος, θα πρέπει να βάζετε ρυθμό και να προγραμματίζετε διαλείμματα κάθε 15-20 λεπτά. Είναι επίσης καλή πρακτική να αλλάζετε από τα δεξιά στα αριστερά και αντίστροφα. Συνήθως, το ψήσιμο και το μαγείρεμα γίνεται πολύ επαναλαμβανόμενο, ειδικά επειδή παράγετε μαζικά κατά τη διάρκεια των γιορτών.

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕ: Οι περισσότεροι άνθρωποι που γυμνάζονται συστηματικά τείνουν να πέφτουν κατά την περίοδο των διακοπών. Αυτή η αλλαγή στη δραστηριότητα του σώματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μηχανική δυσλειτουργία λόγω δυσκαμψίας από την έλλειψη κίνησης. Όλοι είμαστε ένοχοι που είμαστε πολύ απασχολημένοι για να γυμναστούμε κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 30 λεπτά 3 ημέρες την εβδομάδα. Εκτός αυτού, δεν θέλουμε να απολαύσουμε όλα τα φαγητά και τις λιχουδιές που προσφέρουν αυτές οι διακοπές χωρίς να θέσουμε τους στόχους μας για τη φυσική κατάσταση πολύ πίσω.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *