Δεν κοιμήθηκες καλά; Συμβουλές για να αντέξεις την επόμενη ημέρα!

Όλοι μας κοιμόμαστε άσχημα μια στο τόσο. Ωστόσο δεν χρειάζεται να περνάμε την επόμενη μέρα νιώθοντας κουρασμένοι, με μειωμένη νοητική διαύγεια˙ και ούτε χρειάζεται να πιείτε καφέ.


Ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία μας. Ο ύπνος επτά έως εννέα ωρών κάθε βράδυ βοηθά στη ρύθμιση του βάρους μας, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διατηρεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε καλή λειτουργία.


Υπάρχουν όμως νύχτες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε πολύ νωρίς, χωρίς να μπορείτε να ξανακοιμηθείτε. Το πρόβλημα είναι ότι έχετε μπροστά σας μια μέρα δουλειάς, οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να τα βγάλετε πέρα πριν καταφέρετε να επιστρέψετε στο κρεβάτι;

  1. Καφές: Η προφανής λύση είναι ο καφές, και μάλιστα άφθονος. Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε˙ το ιδανικό όριο φαίνεται να είναι περίπου δύο φλιτζάνια την ημέρα. Αυτό θα σας δώσει όλη την καφεΐνη που χρειάζεστε. Μετά από αυτό, περισσότερη καφεΐνη απλά θα σας δημιουργήσει νευρικότητα.
  2. Μείνετε ενυδατωμένοι: Ξεκινήστε τη μέρα με ένα ποτήρι νερό και συνεχίστε να πίνετε πολλά υγρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χρειαζόμαστε 6 λίτρα την ημέρα. Αλλά μην πανικοβάλλεστε: όλα τα υγρά (τσάι, καφές, χυμοί και νερό) μετράνε, ενώ και τα υγρά που παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά επίσης προστίθενται στο σύνολο.
  3. Πηγαίνετε μια βόλτα: Ένας περίπατος κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί και προάγει το αίσθημα εγρήγορσης. Αν αισθάνεστε ότι έχετε ενέργεια, μπορείτε επίσης να κάνετε γυμναστική ή να πάτε για τζόκινγκ.
  4. Καταναλώστε τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο: Σύμφωνα με ερευνητές από το Bed Kingdom -και αυτοί θα πρέπει να ξέρουν- η προσθήκη κάποιων από αυτές τις τροφές στα γεύματά μας μετά από έναν κακό ύπνο μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κούραση.
  5. Αβοκάντο: Προσθέτοντας μια ή δύο φέτες αβοκάντο στο πρωινό μας, δίνουμε στον οργανισμό μας μια ώθηση καλίου, και αυτό βοηθά να περιοριστεί η κούραση. Ένα αβοκάντο περιέχει επίσης 14 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της υγείας του εντέρου.
  6. Πορτοκάλια: Αφού κόψετε σε φέτες ένα αβοκάντο, προσθέστε ένα πορτοκάλι στο πρωινό σας. Τα πορτοκάλια δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνη C˙ περιέχουν επίσης φυσικά σάκχαρα που θα δώσουν στον οργανισμό ενέργεια, και μάλιστα γρήγορα.
  7. Γλυκοπατάτες: Για το μεσημεριανό γεύμα, προσθέστε λίγη γλυκοπατάτα. Περιέχει άφθονη βιταμίνη C και αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του αισθήματος υπνηλίας. Είναι επίσης ένας υγιεινός υδατάνθρακας που μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε μια κουραστική μέρα.
  8. Σπόροι τσία: Πασπαλίστε το μεσημεριανό σας γεύμα με μερικούς σπόρους chia. Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, το οποίο επίσης βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Οι σπόροι βοηθούν τον οργανισμό να συγκρατεί υγρά, τα οποία τον κρατούν ενυδατωμένο.
  9. Μαύρη σοκολάτα: Για την τελευταία ώθηση της ημέρας πριν πάτε για ύπνο, φάτε μερικές φέτες μαύρης σοκολάτας. Περιέχει κακάο, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση της ενέργειας, και αντιοξειδωτικά όπως το μαγνήσιο, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  10. Και φτάνοντας στην ώρα του ύπνου…: Περίπου μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ή το φορητό σας υπολογιστή. Ακούστε αντ’ αυτού κάποια χαλαρωτική μουσική, και αν βλέπετε τηλεόραση, μην προβάλετε κάτι που μπορεί να σας διεγείρει ή να σας αναστατώσει υπερβολικά. Αντ’ αυτού, διαβάστε ένα βιβλίο. Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι όσο το δυνατόν πιο σκοτεινή – ιδανικά με κουρτίνες συσκότισης – και φορέστε ωτοασπίδες αν οι θόρυβοι σάς εμποδίζουν να αποκοιμηθείτε.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *